Veelgestelde vragen pruiken

Herwin je zelfvertrouwen met een nieuwe kant-en-klare pruik. Adore My Wig zorgt ervoor dat jij Zelfververzekerd & Mooi de deur uitstapt. Op deze pagina lees je de veelgestelde vragen over onze pruiken.

1Wat zijn lace front wigs – lace frontal pruiken?

Als je op zoek bent naar een natuurlijke pruik met een realistische haarlijn, kies dan voor onze lace front wig (ook wel bekend als lace wig, lace frontal wig, lace front pruik).

De voorkant van een lace frontal pruik is gemaakt van lace met handgeknoopt haar. Dit wekt de illusie alsof het haar vanuit het hoofd groeit. Een ander voordeel is de mogelijkheid om je eigen scheiding te bepalen. Draag jij altijd je haar in een midden scheiding of juist in een zijscheiding? Dit is beiden mogelijk met een lace front wig.

2Wat is het verschil tussen een 4x4, 13x4, 13x6, 13x7 lace front wig?

Bij Adore My Wig bieden wij verschillende soorten wigs aan. De 4x4, 13x4, 13x6 en 13x7 lace fronts wigs bieden de meest realistische haarlijn. De ‘4x4’ ‘13x4’ ‘13x6’ en ‘13x7’ staan voor de grootte van de lace.

4x4 betekent een lace voorzijde van 4 inch (+- 10 cm) in de lengte en 4 inch (+- 10 cm) in de breedte.

13x4 betekent een lace voorzijde van 13 inch (+- 33 cm) in de lengte en 4 inch (+- 10 cm) in de breedte.

13x 6 betekent een lace voorzijde van 13 inch (+- 33 cm) in de lengte en 6 inch (+- 15 cm) in de breedte. Dit houdt in dat je de scheiding nog verder naar achter kunt maken.

Het resterende deel van de pruik bestaat uit haarbanen vastgenaaid aan de cap.

Conclusie: Wil je meer vrijheid en flexibiliteit om gemakkelijk verschillende stijlen te creëren? Kies dan voor een lace wig vanaf 13x4.

3Wat is Futura HD Plus en wat zijn de voordelen van deze lace wigs?

Futura HD Plus is de beste synthetic fiber met natuurlijk collageen & proteïne en een revolutionaire doorbraak in de haarindustrie. Deze nieuwe technologie zorgt ervoor dat jouw pruik glanzend en sterk blijft.

Adore My Wig maakt gebruik van hoogwaardige, synthetische vezels die tot wel 3-6 maanden mee kunnen gaan, afhankelijk van de verzorging en het gebruik. Door de perfecte formule zijn deze beginnersvriendelijke pruiken niet te onderscheiden van echt haar: het oogt precies hetzelfde!

De 10 voordelen van AMW’s Futura HD Plus pruiken:

1. Het beste alternatief voor human hair wigs

2. Niet van echt haar te onderscheiden

3. Komt met een natuurlijke glans

4. Uitgevoerd met een zachte Swiss lace

5. Gemakkelijk in onderhoud

6. Hittebestendig tot wel 160-180 graden

7. Bepaal zelf je scheiding met de 13×4 lace frontal

8. Beginnersvriendelijk & Kant-en-Klaar

9. Natuurlijke haarlijn met babyharen

10. Na het wassen komt het haar weer terug in model en volume.

4Hoe weet ik zeker of de pruik past?

De pruiken van Adore My Wig hebben twee elastische, verstelbare bandjes aan de achterzijde voor een perfecte pasvorm. Je kunt zelf bepalen hoe strak je de pruik wilt hebben.

De meeste lace wigs hebben een One Size fit, tenzij anders vermeld in de omschrijving. De One Size fit past tot nu toe bij meer dan 95% van onze klanten.

Wil jij echt zeker weten dat je de pruik past? Meet dan vooraf je een bestelling plaatst je hoofdomtrek met het haar zo plat mogelijk op het hoofd (bijvoorbeeld door middel van vlechten). Je kunt de volgende afmetingen aanhouden:


Adore My Wig Pruiken One Size Fits All Hoofdomtrek Measurements

1. Circumference – 56.5 cm | 22.25 inch

2. Forehead to nape – 37 cm | 14.5 inch

3. Ear to ear across forehead – 31.75 cm | 12.5 inch

4. Ear to ear over top – 32.5 cm |12.75 inch

5. From temple to temple around neck – 38 cm | 15 inch

6. Nape of neck – 14 cm | 5.5 inch

Neem bij twijfel altijd eerst contact op met de klantenservice of plan een gratis pasafspraak in! Wij kijken ernaar uit om je te ontvangen in onze privé salon in Amstelveen: https://adoremywig.nl/pruikpassen/

5Ik draag voor het eerst een pruik (wigstarter). Waar moet ik beginnen?

Speciaal voor wigstarters heeft Adore My Wig de extra wigstarter opties 'knip de lace' en 'elastische band in pruik'. Kies voor deze kant-en-klare optie voor een ready to wear wig.

Lees alles wat je moet weten over het dragen van een pruik in deze handleiding of onze blog. Nog andere vragen? Stel deze dan gerust 24/7 via onze WhatsApp functie.

6Kan ik een eigen scheiding maken met mijn AMW pruik?

De meeste pruiken zijn voorzien van een 13×4 lace frontal. In dit geval is het mogelijk om zelf een scheiding te bepalen. Deze pruiken zijn erg realistisch, omdat je de kans hebt om je eigen haarlijn na te maken.

7Kan mijn AMW pruik geverfd worden?

Nee het is niet mogelijk om een synthetische pruik van Adore My Wig's Collectie te verven. Je kunt de pruik wel steilen en krullen tot een maximum van 160 graden. Adore My Wig maakt gebruik van hoogwaardige, synthetische vezels (Futura HD Plus) die langer mee kunnen gaan.

8Hoe lang gaat mijn AMW pruik mee?

Een AMW Futura HD Plus lace wig kan tot wel 3 maanden gedragen worden (bij dagelijks gebruik)! De levensduur wordt beïnvloed door verschillende factoren zoals onderhoud en verzorging. Het is natuurlijk van groot belang dat je jouw lace pruik goed verzorgd. Gebruik daarom enkel producten die worden aanbevolen door Adore My Wig.

9Wat is beter: Een pruik van echt haar of synthetisch haar?

Pruiken van zowel echt als synthetisch haar zijn tegenwoordig erg realistisch. Het is bijna niet te zien voor een buitenstaander of je een pruik draagt. Dit is vooral te danken aan de verbeterde bevestigingsmethodes en de kwaliteit van de synthetische vezels.

Bij aanschaf van een pruik is het handig om te kijken naar een aantal belangrijke factoren zoals onderhoudsgemak, verzorgingstijd, tijdbesparing, regelmatig gebruik etc.

Het voordeel van synthetisch haar:

– Je hoeft zelf weinig te doen qua onderhoud en styling. Na een wasbeurt komt het vanzelf weer terug in model en volume. Dit is bijvoorbeeld een goede keus wanneer je nog nooit eerder een pruik hebt gedragen.

– Wigstarters kunnen wennen aan het dragen van een haarwerk. Synthetische pruiken zijn over het algemeen veel goedkoper dan echt haar pruiken.

– Wanneer je kampt met een vervelende ziekte kan onderhoud een extra belasting zijn en kies je liever voor gemak. Het enige wat je hoeft te doen is schudden met je pruik; vingers door het haar en conditioner sprayen… Letterlijk Ready-to-go!

Het nadeel is klitvorming/wrijving. Door continue schuring kan het haar wat stugger aanvoelen. Bekijk onze service en schaf de speciale uitdunschaar aan. Ook kun je de pruik wassen in een badje met wasverzachter.

Het voordeel van echt haar:

– Je kunt het haar stylen hoe je wilt!

– Een natuurlijke look & feel en kan jarenlang meegaan. Ga wel altijd voorzichtig om met de lace.

– Mocht je twijfelen of een Adore My Wig pruik bij je past, neem dan vooral contact op met onze hairbuddies.


1Hoe was ik mijn AMW pruik?

1. Spuit koud water op je pruik. Ontklit jouw pruik met een kam met wijde tanden. Wanneer er te veel klitten in je pruik zitten, is het beter om je vingers te gebruiken.

2. Maak een koud water badje met 1 tot 2 dopjes milde shampoo in. Meng het water en de shampoo samen en laat je pruik ongeveer 30 minuten weken. Het is belangrijk dat je pruik volledig ondergedompeld is. De shampoo helpt vuil uit het haar te verwijderen.

3. Haal de pruik uit het water en spoel deze goed af met koud water.

4. Maak opnieuw een koud water badje en meng 0,5 tot 1 dop conditioner of wasverzachter in het water. Door de conditioner voorkom je dat het haar in de klit raakt en blijft het zacht en glanzend. Wasverzachter maakt het haar aanzienlijk zachter, maar gaat het klitten niet tegen. Kies daarom voor de methode die voor jouw situatie geldt.

5. Laat de pruik ongeveer 15 minuten weken, haal deze uit het water en spoel goed af met koud water.

6. Gebruik een pruiken houder/standaard waarop je de pruik kunt laten drogen.

Belangrijk!

-Kam nooit je pruik wanneer deze nat is.

-Gebruik altijd koud water.

-Gebruik geen föhn om het haar te drogen.

-Gebruik enkel haarproducten die bedoeld zijn voor synthetisch haar.

2Hoe herstel ik de vezels van mijn pruik?

Ons advies bij wat langere haarwerken is om deze altijd klitvrij te maken aan de achterzijde na het dragen ervan. Door de wrijving in de nek ontstaan hier ook snel klitten. We bieden vanaf heden een extra service aan die ervoor zorgt dat klitvorming aanzienlijk verminderd wordt. Op het moment van aankoop kun je deze service toevoegen; 'Pruik langer mooi'; https://adoremywig.nl/product/pruik-ontklitten/ Heb je de pruik al aangeschaft? Pas dan zelf de techniek toe. Schaf nu zelf de uitdunschaar + guide aan via: https://adoremywig.nl/product/uitdunschaar/ Daarnaast hebben we nog de volgende tips om ervoor te zorgen dat je haarwerk lang meegaat.

Tip 1: Koop de Control Spray & Shampoo die speciaal geselecteerd zijn voor de synthetische (Futura HD Plus) pruiken van Adore My Wig. De Control Spray kun je dagelijks gebruiken om je wig langer mooi te houden. Het is aanbevolen om je wig wekelijks te wassen met de Control Shampoo. Kies nu voor de Wig Musthave Deal om te besparen op deze producten. Je kunt de Wig Control Spray & Shampoo ook los aanschaffen.

Tip 2: Draag je synthetische pruik liever niet tijdens het sporten of andere intensieve activiteiten. Heb je geen andere keus? Bind het haar dan vast! De synthetische vezels zijn van de beste kwaliteit, echter is het beter om te veel wrijving te voorkomen.

Tip 3: Gebruik je vingers of een grove kam om het haar klitvrij te maken. Begin altijd van onder naar boven! Dit is de beste manier om zo min mogelijk schade aan te brengen.

3Mijn pruik klit aan de achterzijde, wat nu?
Ondanks dat wij de beste synthetische FUTURA HD pruiken verkopen, kan je geen klitvorming voorkomen. Vooral aan de achterzijde kun je soms klitten ervaren. Ons advies is om altijd gebruik te maken van onze aanbevolen producten zoals de Wig Control Spray én Shampoo. Deze producten zijn getest op onze pruiken. De klitten kun je het beste verwijderen door gecontroleerd met je vingers door het haar heen te gaan.

1Hoe werkt het retourproces?
Bij Adore My Wig willen we dat je tevreden bent met je aankoop! Als je om welke reden dan ook niet helemaal tevreden bent met je pruik van onze Adore My Wig collectie, heb je 14 dagen om het terug te sturen voor een retour.

1. Tot 14 dagen na het ontvangen van een bestelling heb je recht op bedenktijd. Binnen deze periode kun je de overeenkomst ontbinden door na ontvangst van het laatst geleverde product schriftelijk aan Adore My Wig kenbaar te maken welke producten je wilt retourneren.

2. Je ontvangt zo spoedig mogelijk een terugkoppeling op je retouraanvraag per mail met daarin de verdere instructies en retourgegevens.

3. Binnen 14 dagen na dit schriftelijk contact met Adore My Wig, dien je het betreffende product retour te zenden naar Adore My Wig.

Tijdens de bedenktijd dien je zorgvuldig om te gaan met het product en de verpakking. Je mag het product slechts in die mate uitpakken voor zover dat nodig is om te kunnen beoordelen of je het product wenst te behouden.

Het product dient met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Adore My Wig geretourneerd worden. Het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten zal binnen 14 dagen teruggestort worden, mits het product reeds in goede orde retour is ontvangen.

Lees hier ons retourbeleid: https://adoremywig.nl/retourneren/ Bij het retour sturen van Jon Renau pruiken gelden bovenstaande voorwaarden voor retour én worden er 20% HERBEVOORRADINGSKOSTEN gerekend.
2Mag ik mijn pruik retourneren?

Bij Adore My Wig willen we dat je tevreden bent met je aankoop! Als je om welke reden dan ook niet helemaal tevreden bent met je pruik van onze Adore My Wig collectie, heb je 14 dagen om het terug te sturen voor een retour.

Lees de voorwaarden op: https://adoremywig.nl/retourneren/
3Moet ik de retourkosten zelf betalen?

De kosten voor retour naar de webwinkel Adore My Wig zijn voor eigen rekening. Deze kosten bedragen circa 6,95 euro per pakket; raadpleeg de website van je gewenste vervoerder voor de actuele tarieven. Wij raden aan om jouw pakket te versturen met Track & Trace code zodat je pakket traceerbaar is. Adore my Wig is niet verantwoordelijk voor vermiste retourpakketen.

4Wanneer ontvang ik mijn terugbetaling?

De kosten voor retour naar de webwinkel Adore My Wig zijn voor eigen rekening. Wij wachten met terugbetalen tot het product in goede orde ontvangen is, waarna het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten binnen 14 dagen teruggestort wordt.

Voor de terugbetaling zal er gebruik gemaakt worden van hetzelfde betaalmiddel dat je eerder hebt gebruikt, tenzij je instemt met een andere methode.


1Hoe kan ik betalen?

Je kunt betalen met de volgende betaalmethoden. En welke methode je ook kiest, je betaalt altijd veilig.

 • KLARNA NL: bestel nu je lace wig en betaal achteraf
 • KLARNA BE: shop veilig en betaal je pruik achteraf
 • iDEAL: via de vertrouwde online betaalomgeving van vrijwel elke Nederlandse bank
 • PayPal: wereldwijd online betaalsysteem
 • Bancontact MisterCash: voor iedereen met een Belgische bankkaart
 • Belfius: via de Belfius Pay Button kunnen Belgische klanten van de Belfius bank eenvoudig betalen
 • SOFORT Banking: een veelgebruikte betaalmethode in Duitsland
 • Giropay: ook erg populair bij de Duitse consument
 • 2Hoelang is de levertijd?

  De verwachte levertijd is drie werkdagen. Wanneer je voor 15:00 uur een bestelling plaatst, dan wordt het pakketje de eerstvolgende werkdag verzonden. Je onvangt per mail een track & trace code, zodat je altijd je pakketje kunt volgen op de website van PostNL.

  3Betaal ik verzendkosten?

  Hieronder vind je de verzendkosten:

  Nederland € 5,99

  Europa € 14,99

  Wereld € 25,99

  Verzending binnen Nederland én België is gratis boven de 200 euro.

  4Kan ik mijn bestelling volgen?

  Ja zeker! Je ontvangt een e-mail ter bevestiging na betaling. Vervolgens verstuurt Adore My Wig een tweede e-mail zodra jouw bestelling is verzonden met daarin de Track & Trace code en link. Via deze weg kun jij je bestelling volgen.

  5Mijn Track & Trace code geeft aan dat mijn pakket is afgeleverd, maar ik heb niets ontvangen. Wat nu?

  Neem gelijk even contact op met onze klantenservice.

  6Ik heb een verkeerd afleveradres opgegeven, kan ik deze wijzigen?

  Het is de verantwoordelijkheid van de koper om ervoor te zorgen dat het verzendadres correct wordt opgegeven. Mocht je een verkeerd afleveradres hebben opgegeven, neem dan zo spoedig mogelijk contact op met onze klantenservice via WhatsApp. Vermeld het juiste afleveradres + bestelnummer.

  We kunnen echter niet garanderen dat we het verzendadres voor je kunnen wijzigen, omdat het kan voorkomen dat je order al is verwerkt. Uiteraard doen we ons uiterste best om de wijziging alsnog door te voeren.

  7Kan ik mijn bestelling ophalen?

  Stuur een berichtje via WhatsApp voor de mogelijkheden. Het is ook mogelijk om vooraf een pasafspraak in te plannen.

  8Mijn pruik past helaas niet, wat nu?
  Neem contact met ons op via WhatsApp! We helpen je graag verder.

  1Hebben jullie afspraken met zorgverzekeraars?

  Wij hebben geen contracten lopen met de zorgverzekeraars helaas. In enkele gevallen is een declaratie achteraf wel mogelijk, dat zou je voor de zekerheid kunnen navragen. Mocht je hulp nodig hebben met het kiezen van een mooie pruik vernemen we dit graag.

  2Mijn vraag staat er niet tussen. Hoe neem ik contact op met AMW?

  Chat nu met een van onze hairbuddies via Whatsapp:

  3Kan ik jullie ook per mail bereiken?

  Ja zeker, je kunt altijd een e-mail sturen naar info@adoremywig.nl of vul het contactformulier in. Je ontvangt binnen 24 uur een reactie.

   

  Ontdek onze producten


  #1 leverancier van Futura HD pruiken


  Bekijken